Πολιτιστικό πρόγραμμα " Τα παιδία... παίζει"

Επισκεφτείτε το μπλογκ του πολιτιστικού Προργράμματος http://childhood.vanpap.info/

 

Πλαστογράφηση λογαριασμού facebook

Η καθηγήτρια κ. Κώτσογλου Αθηνά καταγγέλλει ότι κάποιος κακοήθης άνοιξε λογαριασμό στο facebook, χρησιμοποιώντας παρανόμως το όνομά της (και μάλιστα ανορθόγραφα). Δηλώνει επίσης, για αποφυγή παραπλανήσεως των ενδιαφερομένων με αίτημα φιλίας, ότι ουδέποτε έχει προβεί σε παρόμοια ενέργεια και ούτε έχει την πρόθεση να το πράξει.

eTwinning «Let’s Discover our European Math World”.

Μαθητές μας της Β ‘ γυμνασίου συνεργάστηκαν με μαθητές 18 σχολείων του εξωτερικού μέσω του προγράμματος eTwinning ¨Let’s Discover our European Math World”.
Στόχος του προγράμματος ήταν να ενεργοποιηθούν οι μαθητές μας και να ενασχοληθούν με μαθηματικά θέματα μέσα από ένα βιωματικό και έξω από τα πλαίσια μιας σχολικής αίθουσας τρόπο.
Αρχικά παρουσίασαν τους εαυτούς τους στην εκπαιδευτική πλατφόρμα σεβόμενοι πάντα τα προσωπικά δεδομένα. Στη συνέχεια τους ανατέθηκε να παρουσιάσουν σύντομα την περιοχή και το σχολείο μας. Τα παιδιά δούλεψαν ομαδικά και αφού πρώτα πήραν τον ρόλο του φωτογράφου μαζέψανε το απαραίτητο υλικό και βάζοντας και τη μουσική μας επένδυση είχαμε το τελικό αποτέλεσμα.
https://www.youtube.com/watch?v=ClrDG8OeWOU
Η μαθηματική μας εργασία για κάθε σχολείο ήταν να επισκεφτεί και να μελετήσει κάποιο πολιτιστικό στοιχείο του τόπου του, τόσο από άποψη πολιτισμού αλλά και υπό το μαθηματικό του πρίσμα. Η δική μας ομάδα μελέτησε τα αγγεία της Γεωμετρικής εποχής και αφού επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο ετοίμασε ένα βίντεο όπου καταγράφει και πλάνα της επίσκεψης και την μελέτη που έκαναν οι μαθητές.
https://www.youtube.com/watch?v=XgMBBZqovLw
Η ιστοσελίδα της εκπαιδευτικής πλατφόρμας για το πρόγραμμα ¨Let’s Discover our European Math World”, όπου μπορείτε να δείτε και τις εργασίες των άλλων χωρών είναι:
https://twinspace.etwinning.net/21637/home

 

Προς τους γονείς των μαθητών της Α΄Γυμνασίου

Οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να προσέρχονται για την εγγραφή των μαθητών μέχρι τις 30-6-2017 , 9.00 με 14.00 προσκομίζοντας μία φωτογραφία του μαθητή ή της μαθήτριας και ένα πιστοποιητικό γέννησης.

Κατά την εγγραφή θα παραλαμβάνουν το έντυπο του «Ατομικού δελτίου Υγείας» το οποίο θα συμπληρωθεί ώστε να διασφαλίζεται η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στο μάθημα της Γυμναστικής.

Προσφορά για εθελοντική εργασία

Από την Τρίτη 20 Ιουνίου στα πλαίσια του εξωραϊσμού των Σχολείων του Βύρωνα, ξεκίνησε το βάψιμο των αιθουσών διδασκαλίας.

Όπως ήταν φυσικό, κατεβάσαμε όλες τις κουρτίνες και θα θέλαμε την «συνδρομή» σας ώστε να πλυθούν και να σιδερωθούν όλες για να είναι το Σχολείο έτοιμο και καθαρό να υποδεχτεί τους μαθητές.

Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουμε, αν κάποιος/κάποια γονέας έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τις όποιες επιδιορθώσεις (γαζώματα) χρειάζονται να γίνουν.