Erasmus – 17 έως 23 Μαρτίου

 Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+  “Living in a Challenging World” υποδεχτήκαμε, φιλοξενήσαμε και συνεργαστήκαμε με 20 μαθητές και 10 καθηγητές από σχολεία της Ισλανδίας, Βουλγαρίας, Σουηδίας και Ολλανδίας.

Το θέμα του διετούς προγράμματός μας είναι η μελέτη των άρθρων της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και παιδαγωγικός μας στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μαθητών μας, προκειμένου να γίνουν ενημερωμένοι πολίτες που με τη στάση ζωής τους θα είναι ικανοί να συμβάλουν στην προάσπιση των δικαιωμάτων αυτών.

Οι ημέρες εργασίας ήταν τέσσερις.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την υποδοχή των εταίρων μας. Την εναρκτήρια ομιλία καθώς και το καλωσόρισμα έκανε η Δ/ντρια του σχολείου μας κα Βασιλική-Μαρία  Τζούβελη. Παρεβρέθηκαν επίσης η Δ/ντρια της Δ/θμιας Εκπ/σης κα Ιωάννα Ψίνα, ο Δήμαρχος της πόλης μας ο κος Γρηγόρης Κατωπόδης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Ν. Γενιάς Λεμονιά Κλωνάρη.

Πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια με

  • παρουσιάσεις των σχολείων και των περιοχών τους, αλλά και του τρόπου εργασίας των μαθητών κατά την προετοιμασία της Learning Teaching Training (LTT) στην Ελλάδα.
  • συνεργατικές εργασίες, μελέτες όπως οι καλλιτέχνες και τα ανθρώπινα Δικαιώματα, Δικαιώματα Παιδιών – Δικαιώματα παιδιών προσφύγων ο σεβασμός στα άτομα με αναπηρία-Παραολυμπιονίκες
  • Παιχνίδι ρόλων : ανάδειξη με ψηφοφορία πολιτεύματος Δημοκρατία ή Μοναρχία;

Πραγματοποιήθηκαν διδακτικές-πολιτιστικές επισκέψεις:

  • Ελληνικό Κοινοβούλιο
  • Μουσείο Ακρόπολης/Παρθενώνας/Άρειος Πάγος
  • ΚΠΕ Λαυρίου/ Σούνιο-Ναός του Ποσειδώνα
  • Κ.Δ.Α.Π-ΜΕΑ Ηλιούπολης Παναγία Ευαγγελίστρια όπου οι μαθητές συνομίλησαν με τον παραολυμπιονίκη της κολύμβησης κο Δημήτρη Κωστάκη και συμμετείχαν σε βιωματικό παιχνίδι

Τα παιδιά ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους με ένα κοινό συνεργατικό έργο που θα εκτεθεί στο χώρο του σχολείου μας.

Ολοκληρώσαμε τις επίσημες ημέρες εργασίας με την αποχαιρετιστήρια εκδήλωσή μας, όπου μαθητές του σχολείου μας χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ευχαριστίες

  • Στους γονείς  και καθηγητές που μαγείρεψαν σπιτικά φαγητά  
  •  την κα Ελένη Χρυσανθάκη που διατηρεί τη σχολή χορού «Χορικά» για την προσφορά των παραδοσιακών στολών.
  •  Τον κο Δημήτρη Κωσταβασίλη ο οποίος με ο συγκρότημά του μας χάρισαν όμορφες μουσικές στιγμές.
  • Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κα Στέλλα Φορτσάκη η οποία πρόσφερε σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του προγράμματος από ένα αναμνηστικό δώρο. Στους εταίρους επιπλέον δόθηκε οπτικοακουστικό υλικό του ΕΟΤ με σκοπό την προώθηση της χώρας μας στο εξωτερικό.

Μεγάλη συγκίνηση υπήρξε την ημέρα του αποχωρισμού. Είμαστε περήφανοι που για μια ακόμα φορά αποδείξαμε ότι τα αποτελέσματα που προκύπτουν όταν λειτουργούμε ομαδικά είναι πάντα τα καλύτερα δυνατά και αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι δραστηριότητες ανά μέρα:

 1η μέρα https://www.smore.com/smk6u

 2η μέρα https://www.smore.com/p2chm

 3η μέρα https://www.smore.com/wdutv

 4η μέρα https://www.smore.com/bk49f

Η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ :

Η Διευθύντρια: Βασιλική-Μαρία Τζούβελη

Οι υποδιευθύντριες: Βασιλική Παπαϊωάννου
                                     Δέσποινα Μπάρμπογλου

Οι καθηγητές:                

Ελευθερία Βαλμά, Ματίνα Βεργυρή, Δημήτριος Κλεομένης Ζερβός, Αγλαϊα Καστόρα, Σοφία Ξανθάκου, Κατερίνα Σουφλή, Διονυσία Μαστρογιαννοπούλου,  Ιωάννα Μπορμπότσιαλου, 

Η υπεύθυνη Υλοποίησης του Εrasmus+ : Βασιλική Μπολτσή

ΓΚΑΛΛΕΡΥ

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment