Παρουσίαση Προγραμμάτων

Τα προγράμματα και projects που υλοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 2018-19 παρουσιάστηκαν στους γονείς των μαθητών και την ευρύτερη τοπική κοινότητα με επιτυχία!
Αρχικά παρουσιάστηκε το διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ERASMUS+ με τίτλο “Living in a challenging World”.

Ακολούθως, οι μαθητές που πήραν μέρος στο etwinning πρόγραμμα “I am you” παρουσίασαν το σύνολο των δραστηριοτήτων και δράσεων που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ενα ευχάριστο event ήταν ο χορός φλαμένκο των μαθητριών εμπνευσμένος από ένα τραγούδι που αναφέρεται στους πρόσφυγες, που ήταν και το θέμα του προγράμματος.

[Best_Wordpress_Gallery id=”18″ gal_title=”Παρουσίαση eTwinning”]
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα “Ελληνική Διασπορά” που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Αδελφοποίησης του σχολείου μας με το σχολείο “Μανώλης Γλέζος” της Βουδαπέστης.

Η συνεργατική μελέτη βιβλίων από τους μαθητές μας κατά το σχολικό έτος 2018-2019 αφορούσε και στον σχολικό εκφοβισμό. Ειδικότερα, για τον εκφοβισμό μέσω διαδικτύου το βιβλίο της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. του Βαγγέλη Ηλιόπουλου  με εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Η εργασία της παρουσίασης του βιβλίου έγινε από τη μαθήτρια του Γ5 Σπύρου Ανδριάνα- Εφραιμία.

Συμμετοχή μαθητών του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα σε ημερίδα για τις φυσικές επιστήμες που διοργάνωσαν το 7ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο Ηλιούπολης με συγγραφή εργασιών στα πρότυπα των επιστημονικών δημοσιεύσεων. Οι εργασίες αφορούν το πεδίο της Γεωλογίας. Οι μαθητές Γιάχο Μάριος, Κουβαρδάς – Ρομποτής Παναγιώτης και Κωστούλας Ιωάννης έγραψαν εργασία με τίτλο “Το ελληνικό ηφαιστειακό τόξο”. Οι μαθητές Διάκονος Κων/νος, Θεοφάνης Αλέξιος, Θεοφάνη Ειρήνη και Μάρτη Κατερίνα έγραψαν εργασία με τίτλο “Ο ρόλος του νερού στη διάβρωση των πετρωμάτων”

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment