Συμμετοχή στο Συνέδριο European hearing

Το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα συμμετείχε στη διοργάνωση του European Hearing στο Λουξεμβούργο στις 15-16 Οκτωβρίου με τους μαθητές Κίτσο Στέφανο και Κουτσογιάννη Γιώργο και υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Σουφλή Κατερίνα. Σκοπός του συνεδρίου ήταν να παρουσιάσουν τα παιδιά τις εμπειρίες τους, θετικές ή αρνητικές από τη συνεκπαίδευση μαθητών που έχουν αναπηρία με μαθητές που δεν έχουν, καθώς και να διατυπώσουν προτάσεις σχετικά με τι πρέπει ακόμη να γίνει. Η συμμετοχή των παιδιών σε ένα ευρωπαϊκό συνέδριο ήταν επωφελής επειδή ήρθαν σε επαφή και αντάλλαξαν απόψεις με μαθητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιούργησαν σχέσεις φιλίας και οικειότητας με άλλες κουλτούρες και άνοιξαν τους ορίζοντες τους.
«Το ταξίδι στο Λουξεμβούργο θα μείνει σε όλους ως μια αξέχαστη εμπειρία στο εξωτερικό! Ήταν η πρώτη φορά που πηγαίναμε εκτός Ελλάδος και εντυπωσιαστήκαμε απο αυτα που ειδαμε!Το Λουξεμβούργο είναι καταπράσινο, καθαρό, οι κάτοικοί του το προσέχουν και είναι τεχνολογικά προηγμένο σε σχέση με την χώρα μας. Τα κτήρια τα οποία επισκεφθήκαμε ήταν το κάθε ένα σημείο αναφοράς για την αρχιτεκτονική της πόλης.
Στο συνέδριο συζητήσαμε με τα άλλα κράτη και τους συντονιστές για τα προβλήματα των σχολείων και άλλα θέματα. Παράλληλα κάναμε καινούριους φίλους και κρατήσαμε επαφή, πράγμα που ήταν ένας από τους σκοπούς του ταξιδιού! Γενικα, το ταξιδι στο Λουξεμβουργο θα μας μεινει αξεχαστο και νιωθουμε υπερτυχεροι που καταφεραμε να βρεθουμε σε εκεινο το μέρος!» Κουτσογιάννης Γιώργος – Κίτσος Στέφανος

Tags: No tags

Comments are closed.