Σσσ... Τώρα μιλάμε Εμείς!

Το περιοδικό του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα

Ένα άρθρο για την  πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη από τις πιο διαδομένες και πλήρεις πολεμικές τέχνες παγκοσμίως

Από τον Παύλο Τραϊκάπη, τμήμα Β6

Το Taekwondo ως πολεμική τέχνη, αποτελεί το εθνικό άθλημα της Κορέας. Επίσης από το 2000 το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης είναι πλέον ένα από τα επίσημα ολυμπιακά αθλήματα.

Όπως όλα τα αθλήματα έτσι και αυτό διέπεται από κάποιες αρχές όπως η πειθαρχία, ο σεβασμός και η αυτοσυγκέντρωση κατά κύριο λόγο. Ο Αθλητής πρέπει να διακατέχεται από ένα πνεύμα ευγενούς άμιλλας, να παρουσιάζει μία υγιή ανταγωνιστική συμπεριφορά, καθώς και να λειτουργεί με υπομονή και επιμονή ώστε να πετύχει το στόχο του.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Οι αθλητές καλούνται να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλό τους σε μία ολιγόλεπτη κατάσταση μάχης. Το κάθε ζευγάρι αντιπάλων πάντοτε επιλέγεται βάσει της σωματικής διάπλασης και του γνωστικού επιπέδου των συμμετεχόντων. Ο λόγος είναι πως, με τον τρόπο αυτό, το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι καθόλα δίκαιο. Οι αγωνιζόμενοι φορούν σε κάθε περίπτωση ειδικό κράνος και θώρακα, τα οποία διατίθενται σε διάφορα μεγέθη ανά ηλικία, και φέρουν ιμάντες, που προσαρμόζουν άψογα τον εξοπλισμό σε κάθε τύπο σώματος.
Το σύνολο των τεχνικών χεριών και ποδιών  παραμένει το ίδιο με αυτό του
παραδοσιακού Taekwondo.

ΩΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ TAEWONDO

Το αγωνιστικό Taekwondo προσφέρει την αίσθηση της εκτόνωσης στους συμμετέχοντες, αφού οι έντονες κινήσεις του σώματος και τα “Ki-Hap” (κραυγές), μετά το πέρας της μάχης, λειτουργούν χαλαρωτικά τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Οι αθλητές έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν μία κατάσταση μάχης και να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει. Τέλος, όσο εξελίσσονται, έχουν την ευκαιρία να επιβληθούν έναντι όλο και περισσότερων αντιπάλων, γεγονός που προσφέρει ηθική ικανοποίηση σε πολύ μεγάλο βαθμό.

     ‘Προσωπικές απόψεις’

Σαν αθλητής αυτού του αγωνίσματος κάνω κάθε μέρα προπόνηση για το
καλύτερο αποτέλεσμας στους αγώνες και την διατήρησή μου σε μια καλή φυσική κατάσταση. Θέλει τεράστια πρώσπαθεια να φτάσεις σε ένα πόλυ καλό επίπεδο ώστε να πάρεις μετάλλια . Μάλιστα δεν φτάνει να πηγαίνεις στις προπονήσeις θέλει και τεράστια ατομική προσπάθεια στην διατήριση κιλών και σε διάφορα αλλα καθώς δεν είναι απλός αθλητισμός αλλά πρωταθλητισμός .
Αν και ατομικό άθλημα χωρίς ομάδα δεν μπορείς να πετυχείς . Αν μπείς σε αυτόν τον κλάδο και ιδιαίτερα στον πρωταθλητισμό θα το αγαπήσεις τόσο πολύ που δεν θα θέλεις να τον σταματήσεις . Με μια καλή ομάδα , καλό κλίμα στις προπονήσεις και με μεγάλη προσπάθεια μπορείς να πας πολύ μακριά .
Προσωπικά, έχω μια καλή πορεία μέχρι στιγμής καθώς μετράω 2 ασημένια
μετάλλια στις 2 φόρες που έχω κατεβεί σε αγώνες . Άλλοι μπορεί να μην έχουν
και κανένα μετάλλιο αλλά ποτέ δεν θα πρέπει να το παρατήσουν και κάποια
στιγμή θα έρθει και οι δική τους ώρα να λάμψουν .

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά Άρθρα