Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου με συνοδούς την κ. Κλωνάρη, διευθύντρια του σχολείου, την κ. Σιγανού, υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος, και την κ. Μπολτσή, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας. Οι Έλληνες μαθητές συνεργάστηκαν με τους Ισπανούς μαθητές σε καθημερινή βάση.

  • Συμμετείχαν σε εργαστήρια (Λόρκα, Θερβάντες, ελληνικού αλφαβήτου, κεραμικής) που πραγματοποιήθηκαν στο ισπανικό σχολείο σε ανάμεικτες ομάδες Ισπανών και Ελλήνων μαθητών, καθώς επίσης και σε εικαστικές εργασίες για τη δημιουργία του «master piece» που αναδείκνυαν τις επιρροές της ισπανικής τέχνης κατά την ιστορική διαδρομή της χώρας.
  • Επισκέφτηκαν μουσεία (Prado, Reina Sofia) και ιστορικά σημεία της πόλης της Μαδρίτης, καθώς επίσης και τη μεσαιωνική πόλη  Σεγκόβια. Πραγματοποιήθηκε διήμερη εκδρομή με διανυκτέρευση στην ορεινή Cercedilla συμμετέχοντας σε αθλητικές δραστηριότητες.
  • Φιλοξενήθηκαν  για μια βραδιά σε ισπανικό σπίτι έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον καθημερινό τρόπο ζωής μιας ισπανικής οικογένειας. Δοκίμασαν νέες γεύσεις παραδοσιακές και μη της ισπανικής κουζίνας.
  • Παρακολούθησαν τις πρόβες παραδοσιακού, κλασικού αλλά και μοντέρνου χορού Ισπανών καλλιτεχνών,  στο θέατρο Canal.
  • Την τελευταία μέρα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μάθημα φλαμένκο αλλά και να τον χορέψουν όλοι οι μαθητές μαζί.

Είχαν ένα γεμάτο πρόγραμμα με πρωτόγνωρες εμπειρίες. Είναι αξιοσημείωτο το συναισθηματικό δέσιμο με τους νέους Ισπανούς φίλους τους, που τη στιγμή του αποχωρισμού η συγκίνηση ήταν έκδηλη και ανυπομονούσαν για τη νέα τους συνάντηση  στην Ελλάδα την άνοιξη του 2015.