Παρουσίαση Προγράμματος

Μαθητές μας της Β ‘ γυμνασίου συνεργάστηκαν με μαθητές 18 σχολείων του εξωτερικού μέσω του προγράμματος eTwinning ¨Let’s Discover our European Math World?.
Στόχος του προγράμματος ήταν να ενεργοποιηθούν οι μαθητές μας και να ενασχοληθούν με μαθηματικά θέματα μέσα από ένα βιωματικό και έξω από τα πλαίσια μιας σχολικής αίθουσας τρόπο.
Αρχικά παρουσίασαν τους εαυτούς τους στην εκπαιδευτική πλατφόρμα σεβόμενοι πάντα τα προσωπικά δεδομένα. Στη συνέχεια τους ανατέθηκε να παρουσιάσουν σύντομα την περιοχή και το σχολείο μας. Τα παιδιά δούλεψαν ομαδικά και αφού πρώτα πήραν τον ρόλο του φωτογράφου μαζέψανε το απαραίτητο υλικό και βάζοντας και τη μουσική μας επένδυση είχαμε το τελικό αποτέλεσμα.
https://www.youtube.com/watch?v=ClrDG8OeWOU
Η μαθηματική μας εργασία για κάθε σχολείο ήταν να επισκεφτεί και να μελετήσει κάποιο πολιτιστικό στοιχείο του τόπου του, τόσο από άποψη πολιτισμού αλλά και υπό το μαθηματικό του πρίσμα. Η δική μας ομάδα μελέτησε τα αγγεία της Γεωμετρικής εποχής και αφού επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο ετοίμασε ένα βίντεο όπου καταγράφει και πλάνα της επίσκεψης και την μελέτη που έκαναν οι μαθητές.
https://www.youtube.com/watch?v=XgMBBZqovLw
Η ιστοσελίδα της εκπαιδευτικής πλατφόρμας για το πρόγραμμα ¨Let?s Discover our European Math World?, όπου μπορείτε να δείτε και τις εργασίες των άλλων χωρών είναι:
https://twinspace.etwinning.net/21637/home

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment